Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) Recruitment 2022: Technician Post, Apply Online

Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) Recruitment 2022: Technician Post, Apply Online. HPCL Recruitment 2022 notification regarding filling of Technician Job Vacancies.

The PSU organization invites online application from eligible candidates having M.Sc, B.Sc qualifications. These 186 Technician Post are in HPCL, Mumbai, Maharashtra.

The job applications for HPCL Jobs 2022 will be accepted online on or before 21 May 2022.

Total Vacancies: 186

Important Dates – HPCL Recruitment 2022

Starting Date to Apply Online22 Apr 2022
Closing Date to Apply Online21 May 2022

Age Limit – Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) Recruitment 2022

For Gen/ UR CandidatesMin age – 18 yrs and Max age – 25 yrs.
Relaxation ( in Upper age limit )05 years for SC/ST candidates
03 years for OBC candidates

Job Location – Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) Recruitment

Mumbai, Maharashtra

Qualification – HPCL Recruitment 2022

Name of PostQualification
Operations TechnicianDiploma in Chemical Engineering
Boiler TechnicianDiploma in Mechanical Engineering, Desirable First class Boiler Attendant competency certificate
Maintenance Technician (Mechanical)Diploma in Mechanical Engineering
Maintenance Technician (Electrical)Diploma in Electrical Engineering
Maintenance Technician (Instrumentation)Diploma in Instrumentation Engg (or) Instrumentation and Control Engg (or) Instrumentation and Electronics Engg (or) Electronics and Communication Engg (or) Electronics and Telecommunication Engg.
Lab AnalystB.Sc. (Maths, Physics, and Chemistry) with 60% Marks in Chemistry or M.Sc. (Chemistry) 1st class (60%)
Jr Fire & Safety InspectorScience Graduate (40%) with valid HMV license

Vacancy Details – HPCL Recruitment 2022

Name of PostNo. of Post
Operations Technician94
Boiler Technician18
Maintenance Technician (Mechanical)14
Maintenance Technician (Electrical)17
Maintenance Technician (Instrumentation)09
Lab Analyst16
Jr Fire & Safety Inspector18
Total186

Pay Scale – Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) Recruitment 2022

₹ 26000/– ₹ 76000

How to Apply – HPCL Recruitment 2022

Read the detailed notification pdf attached below before Apply Online. If you are interested and found yourself eligible for Technician, click on the apply online link given below. Then, find the appropriate option and fill up the form. You can apply online from 22 Apr 2022 to 21 May 2022.

Important Links – Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) Recruitment

Click Here Advt. Details 

Click Here Apply Online 

Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL)

HPCL Official Website: www.hindustanpetroleum.com

1. Which preferred browser can be used to apply?

Ans: HPCL application can be best used in Google Chrome. You may also apply using Mozilla Firefox, Microsoft edge etc.

2. I do not have qualification mentioned in advertisement against the position but am having higher qualification. Can I still apply?


Ans. No you cannot apply. You must possess the qualification mentioned against the position.

3. I belongs to Unreserved Category and I am almost completing 25 years of age . Am I eligible to apply?


Ans. The last date for reckoning age and all other eligibility criteria will be considered as of 01-04-2022.

4. Is there any physical fitness criteria for HPCL?


Ans. Yes, desirous candidates seeking employment with Hindustan Petroleum need to be medically fit as per HPCL pre‐employment medical standards. Please note that Defective Color Vision is a medical disqualification for employment with HPCL.

5. Do I have to send copy of application to hpcl.


Ans. No documents are required to be sent at application stage. The data submitted online will be treated as true and same will be verified at the time of Skill test.

6. What is the date of commencement of online application?


Ans. 22-04-2022

7. What is the closure date of online application?

Ans. 21-05-2022

8. What is the procedure for Online Application for HPCL?


Ans. The detail modalities of Online application have been hosted in HPCL website under “Careers”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.